Založ si blog

Kráčame do večného chaosu?

Nemáme kolektívne vedomie,kráčame do chaosu?

 

Každý človek chce byť úspešný.

Úspech zamená pre každého niečo iné.Dnes a do popredia dostáva dosiahnutie méty finančnej nezávislosti a bohatstva . Túto métu, ale dosiahnu iba 4 ľudia zo 100.

Pritom recept podľa odbornej literatúry je vraj ľahký.Stanovte si cieľ,prestaňte o sebe pochybovať,(hlavne o tom ,prečo nemôžete byť úspešní) a vytrvalo pracujte na dosiahnutí stanoveného cieľa.

Filozof Viliam James povedal, že najväčším objavom našej generácieje poznanie,že ľudia môžu zmeniť svoj život zmenou svojho myslenia.Je obdivuhodné, ako vytrvalé očakávania toho najlepšieho uvádza do pohybu sily vedúce k tomu ,aby sa to najlepšie aj skonkretizovalo a zhmotnilo.

Bengamin Disraeli to potvrdil ,keď sa blysol známym citátom,že človek dosiahne všetko čo si zaumieni,ak skutočne chce.Tajomstvom úspechu je stanovenie si cieľov a účelná vytrvalosť.

Aký cieľ má však vo svojom živote taký mravec alebo včela?

Mravec ani včela nemajú žiadny cieľ.

Ich cieľom je dosiahnutie blaha celej kolónie a kráľovnej.Bez kolónie a spoločenstva na rozdiel od človeka nedokážu ani prežiť.V spoločenstve existuje poriadok a systém,kde každý plní svoje úlohy a svoje predurčené poslanie.Každý má prácu.Všetci majú prácu a prežijú iba vďaka spoločenstvu.

To isté pozorujeme i pri iných živočíšnych druhoch,ktorých kolektívne vedomie dokáže uchrániť napr.pred predátorom, a preto sa zhlukujú do húfov,kŕdľov ,stád a pod.

Toto kolektívne vedomie vytvára rovnováhu a symbiózu celého spoločenstva .

Väčšina ľudí chce byť bohatá a finančne nezávislá,no nikto nepozná mieru jednotlivca z pohľadu celého spoločenstva pri súčasných zdrojoch.Môžu byť všetci bohatí a nezávislí?Alebo iba tí silní jedinci podľa pravidiel eugeniky.Alebo iba tí inteligentní,hoc slabí?Vychytralí,špekulatívni,šikovní,akí?

Ľudia si dnes oveľa častejšie kladú otázky prečo 1% ľudí vlastní viac, ako zvyšných 99% a rozdiely medzi bohatými sa pritom z roka na rok zväčšujú?.Už pán Henry Ford svojho času úspešný továrnik povedal známu vetu:,,Musím dobre platiť svojich zamestnancov,aby si mohli dovoliť kupovať moje autá.

Vedec Norman Pell tvrdí,že každý kto očakáva neúspech sa ho svojím konaním dočká a platí to aj naopak .

Viliam Sheakspeare zase povedal, že  iba naše pochybnosti sú zradcovia,ktorí nám naháňajú strach,donútia nás prehrať to dobré,čo by sme mohli získať.

Algoritmus úspechu i neúspechu poznáme ,no predsa čo z toho vôbec máme?

Ľudstvo poučené bolestnou a krutou históriou bytia na zemi pomaly s  určitosťou  zisťuje,že sme možno navždy predurčení žiť v chaose .Takmer všetci ľudia pomaly, ale isto zisťujú,že pokiaľ nedosiahnu kolektívne vedomie,nemôže nastať ani rovnováha a symbióza v celom spoločenstve ľudí.

Rovnováha  a mier v akomkoľvek systéme kde žijeme.

 

Zotročovanie národov

02.02.2014

Západ ,predovšetkým USA potrebuje veľmi lacnú pracovnú silu Ukrajiny nielen preto,aby oslabil pozíciu Ruska a európsky pracovný trh. Potrebuje aj peniaze daňových poplatníkov a časť zo ziskov rôznych spriaznených zahraničných korporácií,pôsobiacich taktiež na Slovensku,ktoré všemožne podporuje a poskytuje im výhody.Je to deklarované vládou USA,súčasťou [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 4567x
Priemerná čítanosť článkov: 2284x

Autor blogu

Kategórie